Lifestyle

Eggs and Cheese Bread / Tutmanik

Cvety
Written by Cvety

Продукти

1 тесто (може да си смесите, да си купите готово или да използвате хлебопекарна като мен :))

4-5 яйца

сирене – 300-400 грама

масло

Начин на приготвяне

Размесвате си тестото хубаво. Разделяте го на 4 равни топчета (тук много зависи от големината на тестото, ако ви се виждат много големи, ги разделете на повече).

Правите си смес от яйцата и сиренето. (пак зависи от големината на тестото, гледайте да има достатъчно смес за всеки слой, защото иначе става много тестено).

Взимате точилка и разстилате първото топче от тестото с възможно най-голям диаметър, без да се скъса и също да не е много тънко. Поставете го в тава намазана с малко зехтин и поръсена с брашно. Аз от доста време имам едни тавички за пица с дупки, на които тестените изделия се пекат перфектно. Купувала съм ги от LIDL, но мисля, че могат да се открият и в Метро.

След като сте разточили най-долният пласт и сте го поставили в тавата, слагате от сместа яйце и сирене, но не до самия край на тестото, защото после ще го завием. Слагате и масло.

Разточвате следващ пласт тесто с по-малък диаметър от предишния, колкото да покрие сместа. Добавяте върху него яйца и сирене, масло, и така докато ви свърши тестото и сместа.

След това завивате всички пластове с най-долния, за да се получи красиво завършен тутманик. Аз си слагам масло в ъглите преди да ги завия.

Направете дупчици с вилица най-отгоре и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса. Мисля, че около 30 минути са му достатъчни, но все пак си наблюдавайте.

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Cvety

Leave a Comment