Beauty

Goutal Paris Tenue de Soiree

Written by Cvety

” A great perfume is a work of art. It can lift our days, haunt our nights and create the milestones of our memories. Perfume is liquid emotion”  – Michael Edwards

Неслучайно започвам този пост с един от любимите ми цитати. Парфюмите са най-голямата ми бюти страст и винаги съм вярвала, че те са неизменна част от нашия стил и начин на живот. Те са един невидим аксесоар, който използваме ежедневно. Карат ни да се чувстваме елегантни, стилни и секси. Всеки аромат носи чувство, което описва с емоции.

Няма да навлизам надълбоко по темата, защото тя е необятна. Но ще обърна повече внимание на нишовите парфюми, които в последните година започнаха да се популяризират и харесват все повече. Наблюдават се дори мейнстрийм марки, които пускат серии с нишови аромати. Истината е, че тяхната история е известна от стотици години и не е нещо ново. Те се отличават с това, че са нестандартни, уникални и по-трудни за откриване. Друго интересно нещо при тях е процеса на производство – по-малки количеста, висококачествени суровини и повече време за производството им.

И нека да си дойдем на думата и днешната тема. Една от известните нишови парфюмерийни къщи е Annik Goutal.

Преди 40 години е създадена Maison Goutal, задвижена от визията на една изключителна и водена от страстта си жена. Пианистка, модел, а по-късно търговец на антики, Аник Гутал променя няколко пъти живота си, преди да открие вродения си талант да създава аромати. Веднага бива пленена от този нов живот. Водена от своя инстинкт към красивото, тя се обучава в Грас, преди да основе през 1981 г. къщата, която носи името й. Пионер в независимата парфюмерия, Аник Гутал бързо печели сърцата, а и носове те на любителите на парфюми.
Нейният поетичен и изискан поглед над света се отразява в създаването на невероятно красиви аромати, някои от които се превръщат в истински икони, а всеки един от тях улавя върховен момент от живота на създателката си. Дъщерята на Аник, парфюмеристката Камий Гутал, поддържа живо това наследство заедно с Изабел Доайен – лоялен парфюмерист на марката от самото ѝ начало.

Сега се спирам на едно уникално ароматно творение – Tenue de Soiree. Една от птиците на нощта, воал от пурпурни ириси. Аромат, който разказва празнични истории и те отвежда в мечтите на Париж, градът на любовта.

Това един типичен шипров аромат. Шипровите аромати са луксозни, женствени, изискани и белег на висок статус. Те са повече от парфюмно семейство, това е ароматна концепция, която води началото си от един култов парфюм на Франсоа Коти Chypre. Хармония от три ключови съставки – бергамот, дъбов мъх, екстракт от растителна смола. Като разбира се те се делят и на под видове – шипрови цветни и шипрови плодови.

И сега да се спрем на творението на Mathieu Nardin – Goutal Paris Tenue de Soiree

Връхни нотки – касис, бергамот

Средни нотки – ирис, роза, жасмин

Базови нотки – пачули, карамел, кожа, мускус

Всички аромати на Goutal Paris ще откриете в The Circle в Сердика Център.

По случай празника на влюбените Свети Валентин, сме ви подготвили като специален подарък този разкошен парфюм. Може да участвате в ИГРАТА ТУК. (активна до 13.02.2022г.)

*in collaboration with The Circle

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment