Travel

Omaya Eco Village

Written by Cvety

Миналият месец търсех някое спокойно място за бягство от реалността за няколко дни. Много исках да е по-специално, тъй като на 09.09 празнувахме първата годишнина от сватбата ни и просто трябваше да е нещо различно от обичайния 5-звезден Спа хотел. Съдбата си знае работата и съвсем случайно попаднах, ама наистина голяма случайност! на еко селище Омая. Ох, като видях това място се влюбих моментално. Показах го на Пресиан и той беше категоричен, че това ще е нашето място. Решихме да отидем за три нощувки през седмицата. Мястото е откъснато от света, отвежда те направо в друга реалност, магическа, приказна, тиха, спокойна, мога да използвам още много такива епитети, но вие сами ще прецените от снимките. Има 7 къщички, тотално изолирани отделено една от друга, оставаш само с твоето си време и с любимия човек (и куче). Няма кой да те безспокои, освен някоя катеричка или птичка (или кучето). Такова спокойствие не бях усещала на място за почивка до този момент. Та за къщичките, всяка от тях е направена от глина, дърво или камък, всяка носи специално име и се отличава с изяществото на майстора си. Ах, какво майсторство. Уникално!

Както може сами да се досетите за мен беше много трудно да избера в коя къщичка да отседнем. Исках във всяка, слава богу, че някои от тях бяха заети, та ми се смали кръга. В крайна сметка остана да се чудя между къща Тунели и Въздушна къща. Едната изцяло направена от глина напомняща на къщите във филма Хобит с невероятно страхотна голяма баня (което е от огромно значение за мен), а другата интересна каменна къщичка, която се държи само на комина си, а останала й част се носи из въздуха. Тук финално решение взе Пресиан и в крайна сметка избрахме Тунели, тъй като в другата мислим да се върнем през зимата. Има невероятна камина и си заслужава да се усети уюта й точно в този сезон. Избрахме правилната и за мен най-любима къщичка. Изключително премислено обзавеждане и до най-малкия детайл, чистота, топлина, разкош.

Ох, а за храната дори не знам какво да кажа. С всяка нощувка имахме включена закуска. Няколко неща, от които може да си избираш – както сами може да се досетите, аз веднъж опитах мекици и това беше – всеки ден едно и също :D. Всичко беше домашно, просто ти усещаш вкусът на истинската храна – от сиренето, до сладката, рибата, зеленчуците, картофките, яйцата,  домашния десерт, киселото мляко, абе спирам да говоря, защото си е обяд и нещо огладнях.. Това допринесе напълно за тоталното ми влюбване в това място.

Общите части са доста добре пригодени за разходка или пък пълен релакс. Ти избираш. Има басейн, на който може да си лежиш под звука на природата цял ден, или пък да си избереш някоя беседка с барбекю до езерото и да почетеш книга, или да се насладиш на градинката пред къщичката с любимия човек. Безвремие. Далеч от всичко. Забравяш за всичко.

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Add Comment

Leave a Comment