Beauty

La Mer Beauty Routine

Written by Cvety

Като всяка жена, аз също съм използвала големи количества козметика през годините. Но пък от друга страна съм от тези хора, които не изневеряват на това, което харесват. Винаги имам под ръка продукти, които знам, че работят на 100% за моята кожа. Всъщност такива са продуктите на La Mer, които се предлагат ексклузивно в Delirium Exclusive . Откато “пристигнаха” в България, с мен винаги са любимите Crème de la Mer и The Concentrate.
Споделям няколко думи за създаването на бранда и подбуждането на въпроси относно ценовия клас на продуктите.
Всичко започва от Crème de la Mer, немският учен Макс Хубер създава този иконичен продукт, за да лекува раните си от изгаряне, причинени в следствие на лабораторен инцидент. Уникалната комбинация от съставки проработва и кожата му става гладка и мека. Въпреки че това звучи малко вълшебно и невероятно, след години упорит труд, той успява да създаде този невероятен продукт, благодарение на богатствата на морето. Уникалното в крема е съставката Miracle Broth ™, която дължи силата си на регенериращите свойства на гигантския морски келп. Една от причините, поради която брандът е толкова скъп е именно този елексир Miracle Broth ™ и неговия състав.
Второто нещо, поради което продуктите са във висок ценови клас е начинът, по който се създават. Събирането на келп става във Ванкувър, и то ръчно. Нещо още по-интересно е, че всеки път, когато се създава нов Miracle Broth ™ в него се слагат няколко капки от вече “готов бульон”. И така се създава нещо ново с помощта на старото. Получава се нещо като при киселото мляко.

През годините колекцията ми се допълни с още няколко незаменими продукта, за които ви разказвам в карусела. Споделям и повече информация за реда, по който ги използвам в ежедневната си бюти рутина.

*in collaboration with Delirium Exclusive

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment