Lifestyle

Catch The Moment

Written by Cvety

 Здравейте, приятели! Напоследък всеки път, когато снимам, времето се разваля и започва да вали. Това не може да ме спре разбира се, а и още по-хубаво е, че ще ми “върви по вода” , както се казва :). Преди няколко дни имах възможността да тествам новият Samsung Galaxy S9*. Още от самото му лансиране знаех, че ще се превърне в най-желания от мен смартфон. Първо, защото е 9, а 9 е любимото ми число. Преди време си бях обещала, че като излезе модел с този номер, задължително ще си го купя. На второ място, защото камерата му е повече от впечатляваща. А и има доста интересни подобрения, за които ще ви разкажа по-долу.

От Samsung ни представят нова революционна камера, с която може да правим перфектни кадри както през деня, така и през ноща. Вече няма нужда да се притесняваме дали ще се получи даден кадър или пък да си мислим, че вечер снимки “не стават”. С два режима на фиксиране, двойната бленда, определяща категорията, се адаптира автоматично към ярка светлина и изключително слаба светлина, също като човешкото око. Получавате перфектният кадър дори и ако не успеете да задържите телефона неподвижен, благодарение на OIS (автоматична стабилизация на изображението). Най-хубавото е, че имах възможност да изпробвам камерата в неблагоприятни метеорологични условия и да тествам изцяло възможностите й.

Преди няколко месеца имах възможност да пробвам един от най-любимите ми ефекти, които смартфонът предлага – Live Focus. Кадрите стават наистина страхотни, а с боке ефекта може да добавите и още по-забавни акценти на снимките си. При портретни снимки, лицето се изнася напред, а фонът се замъглява и се получава много интересен ефект при движение на обектите отзад. Този път реших да го пробвам с движещ се влак на метрото и наистина се влюбих в тази снимка. Може да я видите в ляво.

Ако не правите компромиси с качеството на снимките и искате да разчитате на телефона си, за повечето снимков материал при пътуване, разходка или където решите, Samsung Galaxy S9+ e чудесен избор. Снимките, които споделям по-долу са идеално допълнение към Инстаграм фийда ми и мисля, че вече спокойно мога да се доверявам на този смартфон и за блог постовете си.

Друга любима функция – super slow-mo, или снимане на супер забавен каданс. Направете уникално видео и уловете точния момент с невероятно скорост – 960 кадъра в секунда. Можете да направите и споделите с приятели супер интересни и забавни видеа. Добавете музика към видеоклипа си с произволен избор от предварително зададени опции или използвайте песен от своята плейлиста. Най-готиното е, че може да си направите и GIF-чета с три вида превъртане – назад, напред или с ритъм.

Едно от най-яките неща, които направих с камерата е да се превърна в мое собствено Emoji с добавена реалност. Лесно и забавно. Правите си селфи, след което си създавате версия с добавена реалност (забележете веждите ми :D). Бях доста изумена как хваща тези “малки” детайли. След това може да продължите да снимате видеоклипове или селфита с този образ и да изпращате на приятелите си вашите забавни и емоционални моменти.

Уловете момента с новата камера на Samsung Galaxy S9+ и споделете емоциите си по всяко време. А сега, нека се позабляваме и с моите emojis :))

* in collab with Samsung

cvetybaby signature

About the author

Cvety

3 Comments

Leave a Comment