Lifestyle

Chocolate Cake with Ricotta

Written by Cvety

Продукти

200 гр. масло (стайна температура)

4 яйца

250 гр. пудра захар (около 200 гр. за какао сместа и 50 гр. за рикота сместа)

50-60 гр кафява захар

150 гр. брашно

1 опаковка рикота

какао – сложих си “на око”

Начин на приготвяне

Правим си две смеси:

Какао – разбъркваме маслото с пудрата захар (200 гр) и 50 гр. кафява захар до хомогенна и гладка смес, после добавяме 3 яйца, брашно и какао – бъркаме си докато се получи гладка смес (аз лично я оприличавам на брауни смес).

Рикота – изсипваме в друга купа рикотата, останалата пудра захар (50 гр) и тук си сложих 2-3 малки лъжички кафява захар, след това добавяме едно яйце. Също бъркаме до хомогенна смес.

След това си подготвяме съд за кекс с хартия за печене. Аз нямах правоъгълен и ползвах класически кръгъл (но според мен не е подходящ). Беше ми доста по-голям от количеството смес, не успях да я разлея равномерно. За това използвайте от правоъгълните форми за печене на кекс, или някаква малка на размер тавичка. Изсипва се половината от какаовата смес, след нея цялата рикотена и отгоре останалата какаова. Аз го пекох на 200 градуса в предварително загрята фурна. Проверявам готовността на кексовете с клечка за зъби. След като се забоде, по нея не трябва да остават следи от сместа. Така разбирам, че кексът ми е готов. Bon Appetit.

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment