Beauty

Cipresso di Toscana

Written by Cvety

Нишовите парфюми се смятат за произведение на изкуството. За разлика от известните аромати предлагани от най-големите брандове, създадени за да се харесат на масовия пазар, нишовите имат друга роля. Те се предлагат в по-ексклузивни парфюмерийни къщи (бутици) и имат за цел да върнат към живот парфюми от миналото. Произвеждат се в по-малко бройки и в състава си съдържат висококачествени ароматни масла. Обикновено се създават ръчно с много страст от най-изкусните парфюмерийни експерти, които считат всяка бутилка нишов парфюм за шедьовър.
Нишовата парфюмерия далеч не е мода зародила се в последните години. Напротив, историята й датира от преди стотици години. Нека си помислим за всички благородници, крале и кралици, които са имали дори собствени парфюмеристи.
А през далечната 1916 г. се ражда точно такъв италиански нишов парфюмериен бранд Acqua di Parma, пускайки първият си парфюм Colonia. В Парма, подразбира се. Един истински символ на италианската елегантност, марката става изключително популярна сред много известни личности през 30-те и 50-те години на 20-ти век. И така до ден днешен си остава една от най-предпочитаните в света.
Днес ще обърна внимание на колекцията Blu Mediterraneo, чиито парфюми са създадени така, че да те пренесат мигновено на емблематични места из италианския средиземноморски бряг, показвайки ти даровете на природата. А мен силно ме привлече ароматът Cipresso di Toscana.

Предизвиквайки оживен бриз, ароматът се разтваря с освежаващ звезден анасон и elemi (вид тропическо дърво), озарени от искрящите нотки на портокал и petit grain (етерично масло, добито от листата на горчив портокал). Жизнеността, която въвежда в сърцевината съдържа нотки на градински чай и лавандула, а дървесните балсамови, базови нотки на кипарис и бор извикват в съзнанието тишината на природата и приятното чувство на благополучие.
Ароматите от колекцията Blu Mediterraneo са направени така, че с едно вдишване вече може да прескачаш от място на място по италианското Средиземноморие.
Ще ги откриете в The Circle (Сердика Център) и в Salon Olfactive 🌊

А сега смятам да завърша тук с тези думи на Франсис Мейс от “Под небето на Тоскана”:
“Щастието ли? Цветът му сигурно е пролетно зеленото, което не намирам думи да опиша, докато не съзирам новоизлюпеното гущерче, изтегнато на припек върху камък. Тази багра, искрящо зелената гущерова кожа, се преповтаря във всеки млад листец. Обновяващата мощ на природата избухва във всеки бурен, клон, стъбло. Докато се трудя под мекото слънце, усещам зеления фитил, набождащ в моето собствено тяло. Изблиците на енергия, калейдоскопичната игра на светлината в листака, ветрецът, който извиква на устните ми думата „зефир“, тази лекомислена простота може да се нарече щастие.”

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment