Beauty

Elixir De La Mer

Written by Cvety

Стигайки до определена възраст вече си даваш сметка, че грижата за кожата е от голямо значение. Трябва да си призная, преди няколко години изобщо не използвах крем за лице. Знам, че не е правилно, но все изчаквах да му дойде времето. Е, пак добре, че се осъзнах. Нямам кой знае какъв опит, но пък винаги съм държала на много високо качество относно козметиката, която използвам. За това и нямах търпение да изпробвам грижата на La Mer, след като стъпиха на нашия пазар. Както знаете, аз съм си малко пристрастна към Сердика Център и съм супер щастлива, че именно там имам възможност да се докосвам ежедневно до ексклузивни за България бюти брандове в Delirium Exclusive. От известно време тестват два продукта на La Mer, и двата са тотални бестселъри – Crème de la Mer и The Concentrate.

Ще започна от серума, който нямах търпение да изпробвам. Емблематичният продукт The Concentrate e мощен серум от La Mer с концентрирано съдържание на Miracle Broth™, познат с невероятните си способности да помага, заздравява и стабилизира кожата срещу дневните агресори и дразнители. Нека да започна от изключително интересната история на бранда и чудотворната му съставка – Д-р Макс Хубер, авиокосимически физик, претърпява инцидент в лабораторията си и получава тежки изгаряния. След години на експерименти, той се вдъхновява от регенериращите свойства на гигантския морски келп и създава Miracle Broth и Кремът, който щял да успокои и заздрави вида на кожата му. Miracle Broth се превръща в златния еликсир, съдържащ се във всички продукти на La Mer днес.

За да създаде обаче този му по-концентриран вариант се използва уникален процес на студен вакуум. Концентратът спомага за стабилизирането на крехката кожа и видимо успокоява вида на зачервяванията, дразненето и други признаци на възпаление. В концентрата се съдържа уникален стабилизиращ фермент, създаден от мощен комплекс от морски субстанции, който помага стабилизирането на крехката кожа и я връща към здравословното й състояние. При нанасяне е изключително нежен и оставя лек матов финиш. Прави ми впечатление, че след като попие в кожата този матов ефект изчезва, като че ли кожата изпива своя еликсир. Този продукт има различни приложения, в зависимост от какво имате нужда. Може да прилагате за ежедневна успокояваща грижа, при смяна на сезоните или като бариера срещу неблагоприятните условия и замърсяването. Аз лично го използвам като възстановяващ серум вечер, преди лягане. Нанасям го на цялото лице и шия и оставям да действа през нощта. На сутринта се радвам на свежест и еластичност.

За Crème de la Mer, колкото и да напиша, ще е малко. Богата текстура, която първоначално би те изплашила, но използвайки я по правилния начин, дава хидратация в дълбочина и завършва с лек овлажняващ филм. Попивайки, успокоява и помага срещу зачервяванията. Историята всъщност започва именно от този крем. Това е чудото спасило кожата на д-р Хубер. Харесва ми това, че този крем е създаден, за да излекува белезите на създателя си. Какво по-сигурно от това, че наистина действа. Самият учен не е искал да създава бранд и да популяризира продукта си. След смъртта му, неговата дъщеря обаче продължава завета на баща си и дава възможност и на други да се докоснат до този еликсир. Така La Mer става част от Estee Lauder Companies и днес има доста по-голямо портфолио от продукти, на които всички можем да се насладим.

Skincare – La Mer

Jewels – FREYWILLE

Location: Santorini, Greece

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment