Fashion

French Chic

Written by Cvety

 Здравейте, приятели! Днешната публикация е продължение на краткия ми разказ за престоя в Букурещ. Както споменах ТУК, столицата на Румъния е наричана малкия Париж, предвид архитектурата на сградите и някои от забележителностите. Не случайно реших да снимам този пост пред триумфалната арка, която някак си носи този френски дух. Вдъхновение за него получих от красивия и неповторим Twilly d’Hermes. Много пъти съм споменавала голямата си страст към ароматите, но не съм споделяла с вас повече за нея. Напоследък много често ми се случва да ме попитат, или пък да чуя приятен коментар, че биха се доверили на моя препоръка. Не твърдя, че съм специалист в разпозноването на състава от нотки, но парфюмите за мен са изкуство. Начин на изразяване и най-важното допълнение към един аутфит. Смятам, че всеки един аромат носи със себе си уникален заряд, който може точно да представи мислите и чувствата ти в даден момент. Не случайно подбора на нотки и прекрасния синхрон между тях изразяват вдъхновението на създателя си. Така и Кристин Нажел, ексклузивен парфюмен дизайнер на Hermès, ни пренася в света на свободолюбивите жени Hermès. Наблюдавайки техния начин на живот, желанията, капризите и копнежите им, тя създава Twilly d’Hermès. Издържан изцяло в идеята за свободата в “дяволито флаконче” изрязява днешното определение за женственост и разкрива връзките между младите жени и Hermès. Едно влечение отразяващо радостната непокорност, уникалност и богата природа. Twilly d’Hermès е всичко това – три класически съставки, които “избухват” в този свободолюбив женствен дух – джинджифил, тубероза и сандалово дърво. Абсолютна чувственост и синхрон, преобръщат аромата с главата надолу, танцувайки в жизнения и страстен ритъм на младостта. Носейки този парфюм, изпитваш цялото вдъхновение на Кристин Нажел. Twilly d’Hermès те пренася из улиците на Париж с първия досег до аромата, усещаш свободата и нежността на съчетанието от нотки. Кара те да мечтаеш, да усещаш по-силно слънчевите лъчи върху кожата си и да се радваш на всичко, което те заобикаля. Свободна, мечтаеща и вдъхновена, съчетах този аутфит и се превърнах в едно момиче Hermès.

 Букурещ е един наистина цветен град. Има много красива архитектура и приятни места за разходка. За предвижване в града използвахме Uber и попаднахме на един много приятен човек, който говореше английски и успя да ни разкаже повече за Румъния. Разбира се, препоръча ни да разгледаме замъците, с които е известна, но за съжаление нямахме време този път да отидем. Докато пътувахме към триумфалната арка, ни сподели, че тяхната Champs Ellysèes всъщност е един огромен парк 🙂 И наистина е така. От триумфалната арка продължаваш към един красив и много добре поддържан парк. Всъщност това ме впечатли и най-много – големите им паркове. Наистина приятни места за разходка и отдих, особено за стопаните на кучета :))

И не на последно място, преди да тръгнем, един приятел ми препоръча страхотно място за хапване. Ресторант Caru’ cu bere. Това е място, което задължително трябва да посетите, ако ходите в Букурещ. Там може да се докостнете от традиционната им кухня и вкусна мамалига. А за десерт не пропускайте да се насладите на papanasi.

 Ще завърша поста с нещо ново и свежо. Twilly d’Hermès се превръща в мехурчета за баня. Една вълна от жизненост и радост в баните на момичетата Hermès. “Гмуркаме” се в този страхотен аромат и топящи се текстури с няколко нови продукта – хидратиращ лосион за тяло, душ-гел, балсам за ръце и тяло и дезедорант. От този месец вече може да ги откриете и в Douglas и beauty zone.

striped t-shirt COS, faux leather pants H&M, hat H&M, shoes Ingiliz, sunglasses Gucci;

P.S. Ще се радвам, ако оставите коментар дали би ви било интересно да споделям повече информация относно любими стари-нови аромати и тяхното съчетаване.

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment