Fashion

From Plovdiv With Love

Written by Cvety

Има места, които харесвам, но има и такива, които наистина обожавам. Пловдив е от вторите. В него има някакво вълшебство, което прави всяко мое посещение, като че ли е първо. Винаги успява да ме зареди с положителни емоции и вдъхновение. Истината е, че през годините съм пътувала много в чужбина и за съжаление по-малко тук в родината ми. Но в последно време това се променя и все по-често се опитвам да избягам през уикенда на някое красиво кътче из България. Така преди няколко години за пръв път отидох в Пловдив… И го обикнах толкова силно.

Знам, че ще се запитате защо изобщо започвам поста си така и ви разказвам всичко това?! Първо, защото осъзнах колко е важно да обичаш и цениш родината си. Да я опознаеш и обикнеш с всичките ѝ позитиви и негативи. Винаги може да откриете едно такова място, което истински да ви вдъхнови. Никога не спирайте да го търсите. И второто нещо е, че днешният пост е заснет именно там. Приех едно придизвикателство от Deichmann – The Street Is Yours*. Да споделя с вас моята любима улица – малка или голяма, шумна или тиха – улицата, която най-точно определя стилa ми и мен самата в този така любим град – Пловдив. За мен беше както предизвикателство, така и удоволствие. Така че, нека заедно да се разходим из любимите ми пловдивски улици със стил и вдъхновение.

1. Първа спирка – Главната

Стил – Ретро усещане

Не знам защо в последно време постоянно се връщам към някои стари модни тенденции. Мисля си, че е доста добра идея да се “възраждат” тези позабравени тенденции и да се интерпретират през модернистичния дух на новото време. Харесва ми. И с удоволствие комбинирам такива артикули. Като всяка дама и аз обичам дългите пешеходни улици на големите градове. Тайничко си разглеждам витрините на магазините за някоя модна находка. А най-хубавото е, че мога да си позволя лукса да обуя нещо на ток. Е не много висок, разбира се. Но пак си е една идея по-елегантно. За типично градската си визия се спрях на деним рокля с бяла тениска и малко ретро аксесоарите в бяло. Истината е, че излязох от зоната си на комфорт, но пък определено си мисля, че се получи една доста интересна комбинация. И често се радвам на смелостта си в модните експерименти.

2. Втора спирка – Капана

Стил – Кежуал

Капана със сигурност е първото място, за което се досещам, когато чуя Пловдив. Предполагам любимото място на много от вас, включително и на мен самата. Артистично и красиво място известно със своите малки магазинчета с ръчно изработени неща, красиви улички със стени обрисувани с графити и приятни заведения препълнени с хора. Тук обичам да се разхождам без да бързам, да се спирам и да се наслаждавам на всяко парченце изкуство, което буквално извира отвсякъде. За визията си често се спирам на кежуал комбинации. Любимо нещо в гардероба ми е панталонът с висока талия и разкроени крачоли, а към него най- много си отиват правилно подбраните аксесоари – едни лачени боти никога не са за изпускане, особено, ако искаш да разчупиш визията си.

3. Трета спирка – по залез в Стария град.

Стил – Рокерски елемент

Една от най-големите забележителности в Пловдив. Място, което се смята, че датира още от римско време. Винаги, когато съм там, очаквам с нетърпение да се изкача по павираните улички на Стария град, пренасяйки се изцяло в онова време, в което животът не е бил така забързан и напрегнат, както е днес. А стилът ми е удобен, безгрижен и семпъл. Напълно достатъчно да изглеждам добре и да се чувствам добре. Свободните дънки в комбинация с красива флорална риза са чудесен избор за разходката из Стария град. За акцент, често се спирам на интересни обувки. Този път реших, че е време да заложа на нещо по-смело. Боти, които вплитат в себе си както силното и отличаващо се черно с рокерси стил, така и нежни перли придаващи женственост и красота. Комбинация, която със сигурност ще ви накара да се чувствате удобно и да изглеждате добре.

Повече за кампанията The Street is yours от Deichmann ТУК

*ad

cvetybaby signature

About the author

Cvety

1 Comment

Leave a Comment