Beauty

Get The Perfect Beach Body

Written by Cvety

 Здравейте, приятели! От няколко месеца се заех сериозно с постигането на така мечтаното beach body. Е, има още много какво да се желае, но в борбата с целулита и отпуснатата кожа имам верен съюзник и това е Venus Legacy*. Тези от вас, които ме следят в Инстаграм – @cvetybaby, знаят, че вече минах няколко процедури с апарата. А и доста от вас ме питаха за повече информация относно действието и ефектите му. Ето, че днес реших да споделя малко информация и за досегашния си опит.

Какво ни обещава апарата?  – редуциране или премахване на целулита, трайно унищожаване на мазнините, намалява обиколката, стяга и изглажда кожата.

Първо и лично за мен най-важно нещо е, че Venus Legacy е медицински апарат с FDA сертификат за борба с целулита, който използва технологията 4D™, комбинирайки мултиполярна радиочестота (RF), пулсиращо магнитно поле (PEMF) и VariPuls технология (VP). Ако трябва да съм напълно честна, нищо не ми говореше това нещо, но когато се запознах малко повече с тези неща, разбрах, че това е апарат, който е медицински сертифициран и дори се използва за такива цели. Истината е, че това са първите процедури, които си позволих да изпробвам, точно поради тази причина. Защото кожата ми е страшно чувствителна и дори при лек удар – тя посинява, често дори реагира на топлина и се обрива. Което беше и големия ми страх за борба с целулита с вендузи например и подобен тип механизъм на други апарати.

Какво наистина причинява целулита? Отговорът не е еднозначен, той е свързан с комбинация от фактори, които за съжаление правят женските тела много по-податливи на целулит. Първият фактор е свързан с колагеновата структура в повечето женски бедра, в сравнение с повечето мъжки. По-плътната колагенова структура на мъжката кожа помага да се поддържа гладкост по повърхността на кожата. На второ място, поради по-високи нива на естроген, женските тела са склонни да съхраняват повече мазнини. И накрая, жените имат повече алфа рецептори, които използват мастни клетки, за да създадат повече мазнини. В комбинация, тези фактора са идеалното трио, което предразполага женските тела към целулит.

За съжаление, аз съм от тези жени, които дълги години се борят с целулита. И истината е, че колкото и слаба да съм била в някои периоди, колкото и да тренирам – той си е там. Да при по-интензивни тренировки намалява, но не изчезва…

Как работи Venus Legacy? –  използва комбинация от мултиполярна радиочестота и пулсиращи електромагнитни полета, чрез която се загрява подкожната тъкан. Този процес спомага образуването на колаген и еластин по естествен начин, като същевременно се намалява обемът на мастните клетки. Едновременно с това, регулируемото импулсно засмукване (наречено VariPulse), което позволява на енергията да достигне по-надълбоко и процедурата да бъде ефективна, без да се създава дискомфорт. Резултатът е по-забързан метаболизъм, тялото става по-изваяно, кожата – по-гладка, а целулитът изчезва.

Клинично доказано е, че при поддържане на температура от 42°C – 45°C за минимум 15 минути, се достига до енергийно термален шок на адипоцитите, който води до апоптоза на част от тях, което води до трайно отслабване и премахване на целулита.

Пулсиращият вакуум е щадящ, за да не разкъсва капиляри и да разтяга допълнително кожата. Работи на 4 степени.

Едно от предимствата на апарата е, че има вграден специален термодатчик в апликаторите, който помага да се поддържа терапевтичната температура от началото до края на процедурата. Терапиите са абсолютно безопасни и безболезнени, нямат възстановителен период, а третирането на една зона отнема по-малко от 30 мин. 

Въпреки всички тези обещания, бях доста притеснена при първата си процедура. Но се оказа напълно безсмислено, защото не чувствах дискомфорт, нямах и никакви проблеми с кожата си след това. Дори при достигане на максималните градуси, кожата ми се зачервява за по-малко от 20-30 минути, след което изчезва и реално няма нищо видимо. Освен резултатите, които се забелязват веднага след процедурата – видимо повдигане и изключително гладка и мека кожа. Знам, че ще попитате колко процедури са нужни – за тялото е хубаво да са 0т 8 до 10, за да се достигнат видимите и така желани резултати. Аз все още съм на процедура номер 3, но скоро ще споделя и повече за самия ефект при мен.

*ad

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment