Beauty

Easy Summer Hairstyles

Written by Cvety

 Здравейте, приятели! Днес ще си говорим за летни прически. Както при повечето дами и на мен често ми се случва да закъснявам сутрин за работа или пък за среща. За това съм си намерила няколко лесни и бързи решения как да се оправям по-бързо. В днешната публикация обръщам повече внимание на летните ми прически. Можете много лесно да ги разнообразявате, за да не ви доскучае и да изглеждате всеки път различно. Всичко, от което имате нужда е преса за коса. От години това е уредът, на който се доверявам безрезервно. Пресата за коса освен, че е доста практичен избор, тя е и удобна за използване. Позволява  ми да разнообразявам постоянно визиите си. Естествено от голямо значение за мен е пресата да е щадяща. Всички знаем, че от високата температура често косата се изсушава и това може да доведе до доста неблагоприятни поражения. Затова обръщам и особено внимание в избора си на този уред. Това лято за моята здрава и защитена коса се грижи новата преса за коса Remington Keratin Protect Intelligent, която ми беше любезно предоставена от „Спектрум Брандс България“. Хубавото при нея е, че отчита нивото на влажност на косата и така регулира температурата, за да не нанесе щети върху косата. По-малко увреждане и със сигурност по-здрава коса.

Правата коса е моя запазена марка, тъй като си ми е такава по рождение. Много се радвам, че е имам супер права коса, защото ми е изключително лесно да постигам всичко, което си наумя с нея. Ето и моите три лесни и бързи идеи за летни прически с права коса.

1.Класическа права коса на път в средата. Да, знам, че звучи доста опростено, но пък е страхотна. И стои изключително елегантно. Единственото, което правя е да мина с пресата веднъж и съм готова. Винаги се старая на изглежда естествено, за това както се казва минавам “отгоре-отгоре”, защото прекалено “излъсканата” супер права коса, не изглежда стилно. И по-скоро се постига обратен ефект. Така че ви съветвам да не прекалявате, дори да не е “перфектна”, изглежда добре.

2. Ниска опашка с път в средата. Моята любима прическа за лятото. Удобна, стилна и много лесна. Изправяме, разделяме на път и връзваме ниско на тила. Може да минем отгоре с един от кичурите, за по-стилен завършек, но когато нямаме време е достатъчно да сложим и ластик в близък до косата ни цвят. От няколко години това е прическата, с която често ме виждате. Наистина я обожавам.

3. Ponytail или конска опашка. Това е най-най-лесният избор за летните жеги. Класика и практичност. Доста често се среща по плажа. Лошото при нея е, че за да изглежда добре трябва да имате дълга коса. На мен миналото лято ми беше напълно невъзможно да я постигна. Но тази година съм твърдо решена да променя този факт и вече се радвам на високо вързана опашка доста често. Тук също може да завършим с кичур около опашката или пък да си направим плитка. Тази прическа позволява да експериментирате по всякакъв начин, стига да имате време.

Както казах по-горе, с преса за коса мога да постигна всичко. Освен любимата ми права коса, когато имам време се радвам и на нежно падащи къдрици. Използвам два варианта за къдрене с преса, но по-често търсения ефект е beach waves или просто много небрежно накъдрени кичури.

1.Свободно падаща накъдрена коса на път в средата. Взимам кичур и го издърпвам с леко завъртане на вън, минавайки целия през пресата за постигане на лесен и небрежен завършек. Често след това прокарвам и пръсти през къдриците. Искам да подчертая, че не използвам никакви стилизанти за коса след това. Да, през деня, пада малко по-малко, но пък изглежда доста естествено, а това е търсеният ефект от мен.

2. Half-bun – половин кок. Много харесвам тази идея и в последните години стана доста популярна. Сладурски закачлив завършек на лятната прическа. Със сигурност е добър избор, за дамите, които не обичат нежелани кучири да им дразнят по лицето в летните жеги. Много лесна и свежа прическа. Правя я винаги, когато косата ми е къдрава. Изпробвала съм и на права, но не ми харесва как стои. Така че, ако и вие искате нещо закачливо, може да пробвате тази супер забавна прическа.

3. Шапка – лятото е сезон, в който можем да си позволим онези красиви сламени шапки с големи периферии и закачливи надписи. Определено на beach waves стоят още по-внушаващо 🙂 Чак се пренесох на плажа, а вие? Харесвате ли тези прически?

ad

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment