Travel

Greek Vacation 2020

Written by Cvety

Тази година е различна, няма две мнения. И мисля, че едно от най-трудните неща за пътешествениците, беше социалната изолация и затварянето вкъщи. Никой от нас дори и не си е помислял за подобно нещо, да не говорим, да си го е представял. Но всичко това беше факт и се отрази брутално на туризма и на приключенските души. За тази година плановете ни бяха грандиозни, а местата, които бяхме набелязали доста различни и интересни. Честно казано неприятно е, че ще ги отложим във времето, но пък не мисля, че е чак толкова голям проблем. Винаги съм искала само едно и то е здраве. Смятам, че няма по-важно нещо и не виждам смисъл да се тръшкам излишно. За това пътуване до Гърция бях напълно готова да се откажа, но бяхме направили резервация в началото на годината и ни увериха, че сезон там ще има. Мерки ще са взети и всичко ще е наред. Нашата резервация беше от 1-ви юли. Оказа се, че точно в този ден отваря и хотелът, в който бяхме. И познайте – бяхме не само първите, но и единствени туристи в целия ризорт за няколко дни. За сравнение миналата година отново бяхме там, почти по същото време и мястото се “пръскаше по шевовете” от хора. Да кажем – капацитетът е около 300-400 души. Наистина е много голямо и красиво. Забравих да ви кажа името на хотела Istion Club and Spa. Намира се в самото начало на Касандра, Халкидики. Много приятно място. Ноо да си кажа от сега, аз харесвам големите затворени комплекси на база All Inclusive и винаги си правя поне една такава почивка в годината. Защото за мен това си е точно почивка. Не мисля за нищо – нито къде да ходя на плаж, нито къде да ям, нито къде да се разхождам или пък да се съобразявам с нещо или някого. За наше огромно щастие не чакахме много време на границата, бяхме си генерирали qr кодове и всичко беше наред.

HOTEL

Хотелът е наистина разкошен. Ако търсите готино място за почивка, препоръчвам. Това ни беше второ посещение и съм изключително доволна от целия персонал, чистотата и спазване на всички мерки. Особено сега, когато бяхме единствени гости, получихме по-специално внимание. Както вече казах мерките се спазваха стриктно от персонала, навсякъде бяха с маски, имаше дезинфектанти, както и проверяваха телесната температура. За почистване на стая или зареждане на мини-бар, трябваше да се обадим и да разрешим достъп. Не съм имала и капчица притеснение за здравето си. В идните дни пристигнаха и други гости, но дистанцията се спазваше много стриктно.

VIEW

На това място съм виждала най-красивият залез до този момент. Може би ще се конкурира с този в Санторини, но там така и нямахме късмет да му се насладими изцяло. Като първи гости, имахме удоволствието да сме в най-хубавите стаи, с най-вдъхновяващата гледка. Към басейна, морето и залеза. Истински удоволствие за хората, които обичат  да се наслаждават с часове на красотите на природата.

BEACH

Плажната ивица не е много голяма, но пък за сметка на това е много усамотена. Може би повечето хора предпочитат да стоят около басейна и за това се радвахме на много приятно и спокойно време прекарано на плажа. Всеки ден. За морето няма какво да кажа, може да видите сами от снимките. Истински разкош. Поради мерките за безопастност, всеки ден си заявявахме къде искаме да сме и съответно ни записваха и ни подготвяха местата. Така бяхме напълно сигурни, че никой не е бил преди нас + че дистанцията със сигурност ще се спазва.

FOOD

Хотелът до миналата година предлагаше само база Ultra All Inclusive, която си включваше всичко на бюфет + консумация на международни напитки. Мисля, че от тази година обаче, може да се избира различна база на хранене. Сега обаче, всичко е a la carte и менюто беше изключително богато. В интерес на истината трябва да си призная, че сега ми беше много по-вкусно и много по-приятно. Нещата, които стоят на открито, като хляб например, бяха винаги покрити с фолио, което сам си премахваш. Мерките в ресторанта бяха на изключително високо ниво, което на мен ми направи най-голямо и добро впечатление. И тук си имахме маса, която се оправяше само за нас, преди всяко хранене.

Предвид цялата ситуация, изобщо не съжалявам, че не се отложи това пътуване, защото наистина имахме възможност да си починем и да се откъснем от всичко случващо се. Сега след седмица и половина в София, нямам търпение пак да отида някъде. Наистина, когато отново се почувстваш малко по-нормално, започваш да искаш още и още. Не смеем да пътуваме на по-далечни дестинации и да летим, но пък смятам, че и това е достатъчно добра опция. Така че можем да повторим посещението си тук!

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment