Lifestyle

Grilled Vegetables Recipe

Written by Cvety

bg Здравейте, приятели! Всеки един сезон е подходящ за направата на грил на открито, но лятото като че ли, ни предразполага най-много за това. Настъпи ли лятото от всеки двор започва да се носи аромат на прясно изпечено месо, чуват се пукащите въглища и чукане на чаши в тон Наздраве! Шумен смях, сладки приказки и весели деца. Освен, че се размечтах да съм сред природата и да усещам всичко това, продължавам с днешната си публикация. Lidl ме изненада с пълен арсенал от зеленчуци, с който да направя свежа салата за грил компанията. Реших да споделя нещо, което правим винаги, когато “палим барбекюто”. А това са шишчета от свежи зеленчуци на грил. Вместо да усложняваме ситуацията с имена като рукола, горгонзола, каперси и т.н., просто по български ще използваме – тиквичка, чушка, гъби и лук. А за любителите на мръвчица съм допълнила нещо по-долу.

bg Както вече споменах, зеленцуците, които са ни необходими са тиквичка, лук, гъби и чушка. Нарязваме ги на парчета достатъчно дебели да могат да се промушат през шишчето, без да се разделят на две. Слагаме ги в дълбок съд. Добавяме соев сос, малко зехтин и малко сол. Разбъркваме и оставяме да поемат от марината, докато палим барбекюто ( не ние, а грил майстора, разбира се..). След което си ги нареждаме на шишчета и изпичаме преди месото.

bg Както обещах по-горе, ето го и допълнението за любителите на мръвчица. Добавете си по няколко парченца бекон и сланинка между зеленчуците. Придобиват много приятен аромат и вкус.

bg Следващият път, когато си правите барбекю, не пропускайте да опитате тези ароматни зеленчуци. Салата може да си направите винаги, но зеленчукови шишчета на грил може да хапнете само в приятна грил компания. За това не пропускайте и тазгодишният Grill Fest на Lidl. Повече информация за него, може да откриете  ТУК.

cvetybaby signature

About the author

Cvety

32 Comments

Leave a Comment