Beauty

My Daily Dose Of Hydration

Written by Cvety

Здравейте, приятели. В последните няколко години започнах да обръщам сериозно внимание на грижата за кожата си. Истината е, че преди това не го правех толкова често, да не кажем изобщо. Все си мислех, че е твърде рано да прибегна до използването на крем за лице. Винаги съм го свързвала с дами на зряла възраст, което си е било моя грешка. Във времето обаче осъзнах колко е важно да започнеш да се грижиш за кожата си навреме. На пазара вече има толкова много продукти подходящи за всякаква възраст, така че само трябва да потърсиш. Откакто минах 25 години до ден днешен не оставам без хидратираща грижа. В началото използвах само серуми, защото смятах, че са по-леки, но сега по-скоро залагам на кремове или някаква комбинация от двете.

Освен това се опитвам да подпомагам процеса на хидратация с много вода и здравословна храна. В днешно време, трябва наистина да обръщаш особено внимание на начина си на живот, защото стресът и замърсяването се отразяват негативно на цялото състояние на организма. Освен това сме постоянно изморени, не си доспиваме, а понякога сме изложени и на неблагоприятни външни действия като дим или в последно време доста замърсен софийски въздух.

През зимата обаче, кожата ми става още по-чувствителна и има нужда от „ударна доза хидратация“. За това се спрях на един продукт, който много ме заинтригува със самото му лансиране на пазара. Дори си спомням, че още преди да дойде в България, със сестра ми обсъждахме новия гел-бустер на Vichy Mineral 89*, който вече беше наличен в Америка, където живее тя. И всъщност тя първа го тества. Не след дълго пристигна и при мен. Наистина нямах търпение да го изпробвам, защото е от този тип продукти, които харесвам и използвам.

В лицето на този продукт имаме една истинска бариера точно срещу това замърсяване и стрес, за които ви споделих по-горе. Това е дневна грижа от лаборатории Vichy, която съдържа 89% концентрация на термална минерализираща вода, плюс съдържание на хиалуронова киселина. Правейки кожата по-устойчива на външните агресори.

Използвам гел-бустерът като дневна грижа, нанасям сутрин преди грима. За мен е идеална основа за фон-дьо-тена, тъй като използвам по-тежки формули фон-дьо-тени и кожата ми се нуждае от огромна доза хидратация. Харесва ми чувството на свежест след нанасяне на продукта, докато го изчаквам да попие в кожата. Наистина усещаш едно моментално озаряване. Още повече, че гелът може да се използва на всякакъв тип кожа. Аз лично съм със смесена и често избягвам на мазните участъци да нанасям силна хидратация, но при Mineral 89 се усеща моментално попиване в кожата и няма излишно лъщене.

Съставът му е изключително изчистен за такъв тип продукти – само 11 съставки. Без парфюм, алкохол и оцветители. Още един плюс, който ме накара да прибегна до използването му. Имам продукта от доста време и получих изключително добри ефекти и през топлото време. Особено след излагане на слънце. А най-хубавото е, че усещаш резултатите моментално, а след няколко месеца кожата на лицето се изглажда и изглежда наистина здрава и красива. Нещо, към което всеки от нас се стреми. Лично аз го препоръчвам на всеки, който има нужда от голяма доза хидратация, търси си продукт с лека гел текстура и иска да се пребори с вредата от външните агресори.

*ad

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment