Beauty

SOS Care

Written by Cvety

Здравейте, приятели. Днес ще ви разкажа повече за състоянието на кожата си. В предишни постове съм споделяла, че имам изключително чувствителна кожа, която е доста податлива на температурните промени, негативна реакция от съставки на козметични продукти, както и често получаване на зачервявания и обриви. В интерес на истината ми се е случвало не веднъж да се обривам при тест на някой нов продукт или просто така, както му казвам „от нищото“. За това и много пъти съм казвала, че е трудно да определиш кой козметичен продукт е добър и кой не като цяло, защото при всяка кожа действието им е различно. За това и често говоря за изпитани от мен брандове, които наистина използвам с години, и от които никога не съм получавала нежелани кожни реакции. Доста от тях намирам в аптечната мрежа. Някак си ми вдъхват повече доверие, когато за закупени от там. А и определено съставът е доста по-изчистен. В последно време не оставам без продукт, който съдържа пантенол. Най-важната съставка за ускоряване на възстановяването и регенериране на кожата. Така стигнах и до новия защитен мехлем Aquaphor* на Eucerin. През зимата имам огромна нужда от защитен мехлем, защото на места кожата ми става изключително суха и се появява лющене и лишеи. Освен с пантенол, мехлемът е обогатен и с глицерин, което осигурява незабавно овлажняване на кожата. Двете най-важни действия за SOS грижа при суха и раздразнена кожа – овлажняване и заздравяване.

Хубавото при този продукт е, че е мултифункционален и може да се използва както на тялото, така и на лицето. Без аромати и консерванти с доста изчистен състав, което дава възможност да се използва при много раздразнена кожа, повърхностни изгаряния, малки рани, но не отворени, и дори при бебешка кожа.
Това, за което на мен най-много ми помогна е кожата на ръцете. За съжаление оросяването на крайниците ми е слабо и постоянно са студени независимо от сезона. Така при по-студено време кожата се изсушава до степен, че се напуква дори с малки ранички. Винаги ми е трябвало нещо повече от обикновен крем за ръце. А дори и слагането на крем за ръце не ми помага, защото се мия много често и това допълнително допринася за изсушаването. Затова прилагам грижа през нощта, първо защото не обичам да имам мазно/влажно усещане по ръцете през деня и второ – действието е доста по-засилено, когато не вършиш нищо.
Мултифункционалният мехлем на Eucerin има богата текстура и наистина е предназначен за много суха и проблемна кожа. Така че идеално овлажнява кожата ми и заздравява местата с ранички. На сутринта дори нямам нужда от крем за ръце, освен за аромат.
На второ място използвам върху кожата по прасеца и към глезена. Забелязвам, че от години там кожата ми е страшно напукана и суха. Нямам никаква представа на какво се дължи, но с обикновени лосиони за тяло не съм постигала резултат – перфектно гладка кожа, затова стигнах до извода, че може би трябва да се използва някакъв крем с по-специфично действие и определено Eucerin Aquaphor дава ефект и върху тези участъци.
Мехлемът слагам и на лактите и петите, тъй като там винаги е по-суха кожата, независимо от сезона и е нужно да се грижим за нея. Не на последно място използвам върху лишеи, които получавам през зимата от вятъра върху лицето си. По принцип кожата на лицето ми не е суха, по-скоро смесена, но на бузите се получават петна и напукване при по-студено време. Както вече споменах, пантенолът е съставка, на която разчитам от много време, а глицеринът само допринася за перфектното действие на този малък спасител през зимата.

*ad

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment