Beauty

Not Just A Gift

Written by Cvety

За някои от нас, включително и мен самата, тази година коледната еуфория започна от много рано. Като че ли всяка година, все повече хората подраняват. Обяснявам си го с това, че им се иска да внесат малко празнично настроение в лошото време и сивото ежедневие. Зимата, по-скоро я свързваме с почивка, сгушени на топличко вкъщи, блещукащи лампички и носещи се аромати на сладкиши. Неслучайно после се чудим цял януари как да сваляме килограми. От няколко дни сестра ми е започнала голямото купуване на коледни подаръци и постоянно ми пише какви изненади да вземе. Честно казано малко ми е рано за подаръците.  Аз съм от този тип хора, които като вземат някакъв подарък-изненада, нямат търпение да го подарят. И винаги казвам какво съм купила предварително. Просто не мога да издържа до Коледа. Каквото и да правя в крайна сметка обаче и аз се поддадох на това приятно настроение и официално вече съм в унисон с коледния дух. Днес ще ви разкажа за подарък с история и колко по-хубаво е, да подарите нещо със смисъл и добра кауза. Тази Коледа CASTELBAJAC Paris и L’OCCITANE en Provence* създават лимитирана колекция в празничен поп арт стил-съзвездие от образи, които символизират ценностите на L’Occitane. Дела и каузи, с които бранда никога не е парадирал, а е допринасял много. Наистина харесвам концепцията му, невероятните френски съставки и аромати. Продукти, които отъждестявам с лукс и качество. Зад всеки един, от които стои история и тази история е представена в новата лимитирана колекция, не само да зарадва сетивата, а до докосне и чувствата.

Каузите

My Provence – зад всеки продукт на L’Occitane стои някаква история. Серията с бадем, например, си сътрудничи с производителите на бадем, които са засадили отново повече от 15000 дървета на платото Валенсол.

My vision – Фондация  L’OCCITANE е посветена на спасяване на зрението. Знае се, че в 75% от случаите слепотата би могла да бъде предотвратена. Програмата СЪЮЗ ЗА ЗРЕНИЕ 10по20 е създадена, за да се бори с предотвратимата слепота.

My commitments – от 1980г. марката работи в партньорсво с жените от Боркина Фасо за създаване на устойчива верига на доставки. Днес повече от 10 000 жени работят в произвоството на масло от ший.

My planet – марката е посветена на защитата и увеличаването на уникалното биоразнообразие на техните земи. Средиземноморският басейн е определен от  IUCN (Международен съюз за опазване на природата) като гореща точка за биоразнообразието. 

Всеки един подарък от L’Occitane носи в себе си уникален заряд и любов. А тази неочаквана среща между двата бранда създава една творческа експлозия. От една страна имаме CASTELBAJAC Paris, насочила погледа си към безкрайния хоризонт, търсейки поетично вдъхновение. Фокусира се върху позитивността, като я споделя посредством цветни творения. От другата – L’Occitane, насочена към свойствата и ползите, включвайки ги във впечатляващи и изкусителни продукти. Обработва земята, търпеливо слуша и наблюдава природата, за да научи тайните й. Две марки свързани от слънцето и светлина. Създали едно наистина прекрасно изживяве, чрез своето творчесто и продукти. Със сигурност ще видите светлинката в очите на близките, когато отварят тази кутия, защото при мен определено я имаше. Тази година аз преоткрих продуктите с бадем. Освен прекрасната кауза, зад която стои бранда и ви споменах по-горе, тези аромати и топящи се текстури са повече от изкусителни. С бадемовото душ олио получавате нежната с гладка кожа, за която мечтаете. Лесно се отмива и оставя деликатен аромат на бадем, който можете да продължите с топящия се млечен крем от бадем. Стяга, изглажда и хидратира кожата, оставяйки нежен филм с пристрастяващ аромат. И не на последно място завършваме този опияняващ ритуал с подхранващ и омекотяващ крем за ръце обогатен с бадемово мляко и олио. Всичко това видяно през дръзкия и ярък поглед на известната модна къща CASTELBAJAC Paris, с тази невероятна лимитирана колекция на L’Occitane en Provence ви кани да помечтаете и да превърните Коледата си в едно фантастично уханно усещане.  Разгледайте и останалите комплекти ТУК.

*in collaboration with L’Occitane en Provence

cvetybaby signature

About the author

Cvety

1 Comment

  • Серията с върбинка е моят фаворит ,никога не ми е достатъчно да я имам ,винаги си купувам още и още , сега взех и лосион с черешов цвят и тук ароматът е ненатрапчив ,но траен, ползвах и серията за тяло Aromachollogie , отлична ! Обожавам L’Occitane

Leave a Comment