Travel

Varadero, Cuba

Written by Cvety

Дойде време да продължа разказа си за Куба. Знам, че времето навън не предразполага за плажове, но пък в другата част на земното полукалбо е слънчево и топло. Най-хубавото време за посещение на Куба е от ноември до май. Ние бяхме там в началото на ноемрви, като си мислехме, че ще ни пропуснат ураганите. Но за съжаление тъкмо при пристигането ни във Варадеро, започна да се образува ураганът Майкъл, който не беше много благосклонен към Флорида. Все пак имахме късмета да сме в периферията му. Въпреки това се усети доста и няколко от дните на престоя ни там бяха дъждовни. В интерес на истината това пътуване беше едно истинско приключение, но ако не беше такова, нямаше да е и толкова вълнуващо.

Най-старият курорт в Куба – Варадеро се слави като един от 10-те най-хубави плажове на Земята, със своите тюркоазени води, ярко слънце и фин бял пясък. Една тропическа мечта на Карибите, която привлича милиони туристи всяка година. Намира се на около 140 км от Хавана и е един от най-големите курорти в Карибския басейн. За нас Варадеро беше втората спирка от пътуването ни в Куба. Искахме да разгледаме първо Хавана (ако не сте прочели за нея, може да го направите ТУК) и след това да се отдадем на заслужена почивка с много мохито на Варадеро. Пътувахме до полуострова около 3 часа с кола. Повече от пътя преминава по крайбрежието и е наистина уникално да се наслаждаваш на тюркоазените води на океана. Избрахме хотел от веригата Melia, който се намира на пристанището и най-крайната точка на полуострова. Стаята ни беше с уникална гледка към марината, за която може да разбере повече ТУК.

Варадеро е място, което всеки любител на екзотиката в целия смисъл на думата, трябва да посети. Предлага разнообразие от развлечения – гмуркане, разходки из тропически гори, различни спортове, плаж и много много слънце. Колкото и да искам да ви опиша красотата му, няма да успея. Това е нещо, което трябва да се види и както казвам аз – да се почувства. Една съвкупност от кубинска автентичност, топло гостоприемсто, вечно веселие и тропически рай. За мен лично беше изживяна мечта.

bikini set Paramidonna, sunglasses MIU MIU from Leonardo Optics;

Location: Melia Marina Varadero, Cuba

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment