Travel

Weekend in Plovdiv

Written by Cvety

Обожавам Пловдив. Винаги се изумявам на красотата, историята и арт културата, която така умело успява да съхрани този град. Атмосферата е неповторима. И някак си винаги оставаш зареден с положителни емоции от места, хора, храна, абе всичко. Тази година имаше малко раздвижване и страшно много се зарадвах, когато видях, че ще има уиски фест в Капана. Знаете, че съм голям фен на тези събития и побързах да запазя хотел. По стечение на обстоятелствата моя близка приятелка беше ходила на скоро и спомена случайно на една среща, ако се отбивам до Пловдив, да хвърля едно око на Hotel Gallery 37. Не само “хвърлих”, ами направо се обадих да си запазя стая. Хотелът е бутиков, в сърцето на Стария град, на минута от Античния театър. Съвсем нов и толкова красив, направен с много любов и усет към изкуството. Няма опция да не се влюбиш в това място, без да преувеличавам. Задължително трябва да си подарите поне една вечер там и съм сигурна, че ще се върнете.

Тук с няколко думи да кажа за тези от вас, които все още не знаят моята голяма страст в малки количества (разбира се) към спиртните напитки. Няма да забравя последният уиски фест, на който бях в София през 2019 и отговарях за заснемането на събитието. Беше доста готино. Но сега сме в Капана в Пловдив. Това ми е втори уиски фест тук и както винаги този град му дава друг привкус. Заслужава си да се посети такова събитие.

Финално минахме през Епископската базилика в Пловдив. Изключително красиво място, перфектно направено и много интересно. В нея ще видите римското мозаечно наследство на Филипопол. Това е най-голямата раннохристиянска църква в страната. Ако не сте били, задължително отидете да разгледате.

fin

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment