Travel

Bratislava

Written by Cvety

За пръв път бях в Братислава. Като отидохме там имаше време докато ни настанят и Пресиан ме поразходи из Стария град набързо (защото той е ходил доста пъти). Първите ми впечатления изобщо не бяха уау, но човек винаги трябва да дава втори шанс. За всяко едно нещо и във всяко едно отношение. Поне аз съм така. Имахме три дни там, в които той беше на конференция, а аз имах достатъчно време да я разгледам. Честно казано три дни са достатъчни да обиколиш повечето места, да не кажа всички, но и три дни са достатъчни да се влюбиш в нея.

Безспорно най-красивата точка в Братислава е замъкът. От там се отваря невероятна панорамна гледка към града и определено е едно от местата, които задължително трябва да се видят в Европа. Градините бяха толкова добре поддържани и красиви, че постоях сигурно около час само, за да им се насладя. Дори ми харесаха повече от тези в Белведере.

А храната, ох храната беше супер вкусна и бих казала много “нашенска”. Бирата е на почит и е многооо студена. Има разбира се и от фенси местата, препоръчвам ресторант RIO, както и задължителна спирка са палачинките Pan Cakes A Jeho Palacinky.

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment