Travel

Gela

Written by Cvety

И тази година не останахме без разходка из Родопите. Това се превърна в едно от любимите ми места в България и е голямо удоволствие да прекараме уикенд сред природата на чист въздух именно там. Този път избрах ново място, разбира се. Случайно ми попадна село Гела и по-точно хотел Гела. Разглеждайки снимките им в Инстаграм, веднага бях сигурна, че искам да съм там. И така на следващия ден си направих резервация по имейл. От хотела ми отговориха в рамките на деня и бяха супер учтиви. Още повече го почуствах като моето място. А там се оказа толкова красиво, че направо нямам думи, с които да го опиша. Настаниха ни в новата част на хотела, която е в скандинавски стил и направо се влюбих. Дори ме вдъхнови да си направя новото жилище (за което сме в процес на търсене) в този стил. Има разкошна панорамна гледка, изключително вкусна храна и невероятно уютна атмосфера. Буквално ни накараха да се почувстваме като у дома си. Препоръчвам това място с две ръце, не ако ходите към този край, а задължително си планирайте да отидете. Спирам със суперлативите, защото май прекалих и ви оставям сами да го почувствате.

Миналата година обиколихме повечето забележителности в района, за това решихме да се отдадем на пълен релакс и да не обикаляме много. Е, не се получи съвсем, тъй като още първия ден си направихме пешеходна обиколка до село Гела и около него. А на следващия ден решихме да отидем до Роженската обсерватория. В момента там се влиза под час, не знам как е било преди. Но гледат да няма струпване на хора, вътре се влиза с маска. Изключително приятно е и си заслужава да се разходите до там. А после се спуснахме към Смолян, никога не бяхме ходили и решихме да поразгледаме града. Оказа се по-красив, отколкото предполагаме. Направи ни страхотно впечатление с чистота и местоположението си. Хапнахме на много хубаво място – ресторант Родопчанка. Препоръчвам го. Направи ми впечатление, че и тук (пица) и в хотел Гела (пърленка), предлагаха тестото в вариант от лимец. И на двеме места е уникално вкусно.

Разходихме се из Широка лъка, защото миналата година ни беше на път за вкъщи и пропуснахме. Всичко в този край на България е разкошно и си залсужава да се види. Дори повече от един път.

Оставям линк към поста от миналата година – https://cvetybaby.com/rhodopes/

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment