Fashion

H&M Studio A/W 16

H&M Studio AW16_Open House_2
Written by Cvety

Споделям няколко снимки от представянето на новата колекция на H&M Studio A/W 2016. Дамската колекция H&M Studio за сезон есен/зима 2016 е красива селекция от емблематични облекла, вдъхновени от шведския фолклор. Всяка дреха в нея е създадена с особено внимание към детайла – от прецизните кройки до бродериите, застъпени силно при голяма част от моделите. Силуетите са с обемни рамене и прилепнала талия – форма, напомняща пясъчен часовник, и контрастираща с фолклорното влияние в колекцията. Сред основните модели откриваме вълнени палта, дълги рокли, широки панталони и фолклорни блузи.

На фокус в мъжката колекция са плетивата, панталоните в различни дължини и палта от рециклирана вълна. Функционалността в изработката на моделите придава универсално усещане при наслояване на визиите. Това е колекция, която по интуитивен начин създава усещане за нови идеи в мъжките класики, подходящи за сезонния гардероб на модерния мъж.

H&M Studio AW 16 включва облекла и за най-малките фенове на модата. Специално за колекцията дизайнерският екип на H&M претворява магическия фолклорен свят в мода. Декорациите и щампите, вдъхновени от истории като „Алиса в Страната на чудесата“ и илюстрациите на шведския художник Йон Бауер, имат ключово значение за цялостното настроение.

Наскоро ми се наложи да търся информация относно това как фолклора навлиза в модата и съм много приятно изненадана от колекцията, която видях снощи. Какво винаги прекрасно събитие 🙂
Колекциятa ще бъде налична от 8 септември в избрани магазини по целия свят, както и онлайн.
‪#‎HMStudioAW16‬

cvetybaby signature

About the author

Cvety

3 Comments

Leave a Comment