Lifestyle

Ribs & Chips Recipe

Written by Cvety

Продукти

ребърца (може и овкусени от LIDL)

мити картофи средно големи – брой по желание

зехтин

черен пипер, червен пипер, сол

за овкусяване на ребърца:

сос от нар

оцет балсамико

кетчуп Heinz

мед

Начин на приготвяне

Ребърца: Ако все пак сте решили сами да мариновате ребърцата си, а не да се възползвате от готови такива. Аз лично съм доволна от тези в Lidl. Но все пак съм голям фен на ребра и обичам и сама да си ги мариновам и приготвям.

Започвам с почистване на ципата, която имат ребрата от едната страна. Премахвам и места с мазнини, ако има такива по месото. Като цяло избягвам да купувам дебели и мазни ребра. След това ги мариновам със сос от нар (обожавам този продукт, използвам го като дресинг за салати и за марина на различни меса). Добавям малко балсамико, сол, черен пипер, ако имате някаква домашно смляна зелена подправка също може да си сложите, слагам 4-5 супени лъжици кетчуп и накрая 5-6 супени лъжици мед. Овалвам ги хубаво и ги поставям в тава едно до друго. Завивам с фолио и слагам в хладилника за няколко часа. Преди да реша да ги пека, загрявам фурната, след това ги слагам направо както са от хладилника с фолиото. Пекат се около 40-45 минути под фолио, след това го махам и запичам за коричка, може да си ги обърнете.

Ако сте избрали готови ребърца – просто взимам тава, слагам й хартия за печене, нарязвам ги на по-малки парчета и ги въртя няколко пъти докато се изпекат добре. Винаги в този вариант си слагам и картофи.

Картофите:

И тук идва нов прочит на чипса. Онзи ден във Фейсбук попаднах на тази рецепта 🙂 Измиваме си добре картофите. Взимаме си шишче и го промушваме през целия картоф, след това с нож режем с въртеливи движения, за да се получи спирала от тънки резенчета. После я изпъваме по шишчето. Правим това с всички картофи. Слагаме си ги в подходящ съд, за да можем да полеем със зехтин, червен, черен пипер и сол. Обилно! Може да си ги намажете и с четчица. Но е хубаво да достигне до всяка част, в противен случай картофа остава сух и безвкусен. Може да си изпечете само тях върху хартия или да ги добавите към някакво месо, както аз в случая.

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment