Travel

Cefalù, Sicily

Written by Cvety

 Здравейте, приятели! Преди няколко дни се завърнах от едно много любимо място – Сицилия. Нямах търпение да я посетя отново. Една доста различна от добре познатата ни Италия. Още с наближаването й, ни посрещна вулкана Етна и перфектно разположените масиви от лозя и портокали. Истинско удоволствие за очите. Тази година решихме да отделим повече време на северната част на острова и да отседнем там. Тъй като преди няколко години бяхме в южната и имахме възможността да разгледаме повечето от големи градове там. В близост до Палермо и красивото пристанищно градче Чефалу, се намираше и нашия ризорт. Разположен в красиви градини на брега на Тиренско море. Вклюбих се в тюркоазените му води. Едно наистина невероятно място.

Започвам разказа си за тази част на Сицилия с градчето Чефалу. Намираше се много близо до нашия хотел и спокойно можехме да отидем с шатъл бъс до него. Така и направихме. Освен спиращите дъха гледки към безкрайното Тиренско море, се потопихме в типичните сицилиански улички отвеждащи те обратно в Средновековието. За Чефалу разбрахме, че се нарежда до по-известните курортни градове като Таормина и се превръща в доста желана дестинация за туристите. Намира се в подножието на огромна скала известна под името Ла Рока. А в центъра му има красива катедрала и множество места за хапване, в които да се докоснете до вкусната и прясна сицилианска храна.

Винаги съм обичала дългите и изморителни разходки из новите места, които посещавам. Мисля, че за да опознаеш едно място трябва да се потопиш максимално в него. За това винаги избирам удобството, когато предстои дълга разходка. Може да ви е направило впечатление, че залагам на сникърсите. А тези Nike от Deichmann ми станаха едни от любимите, защото са изключително леки и удобни, а също така перфектни за сициланските жеги.

 

Ако ви е интересно да разберете защо обичам толкова много Сицилия, ето ви няколко стари истории:

Етна

Таормина

Сиракуза

Ното

15 ястия, които задължително трябва да опитате в Сицилия

Дегустация на вино

Средиземно море

top and culottes Jake’s from Peek&Cloppenburg, sneakers Nike from Deichmann, backpack Michael Kors, sunnies Tom Ford from Leonardo Optics;

cvetybaby signature

About the author

Cvety

Leave a Comment